Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Synchronizacja

słowa nie mieszczą myśli
co w nieuczesanej głowie
zbierają kurz na półeczkach
w kątach umysłu skłębione

Pomieścić wszystko potrafią,
uczucie, spojrzenie, marzenia
litery kaligrafują
tajemną formę zdarzenia

bo każde uczucie zgnębione
u progu trwa zapomnienia
dopóki go nie wypowiem
jest słowo warunkiem istnienia

2404 wyświetlenia
30 tekstów
2 obserwujących
  • thereisareasonwhy

    19 October 2020, 19:08

    Bardzo dziękuję! :)