Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 9 June 2020

mam lat 27

słów dwa tysiące
wypowiedziałem zaledwie kilka z nich
wywołały płacz chichot i złość
częściej niezrozumienie

moje kocham cię
nie trafiło tam gdzie miało
nie wiem gdzie jest teraz - pobłądziło
między ludźmi żywymi
pośród liści na grobach

kocham zatem grad kwietniowy
ścięte drzewo i siostrę
czereśnię przydrożną
kocham na oślep przywracając wzrok
widzę już domy osty zgięte
dziewczynę z gałązką agrestu

zmienia się moja miłość
jak błędny listonosz podrzuca kopertę bez listu

jedynie moje przepraszam
przykro mi
patrzy tymi samymi oczami od lat
odwieczny owad w bursztynie
weźcie go w rękę
podnieście do słońca

28 856 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 15 June 2020, 14:14

    I tym sposobem sprytnie i politycznie ominąłeś kwestie finansów. :D
    Miłego dnia. :))

  • Kamil Borkowski

    14 June 2020, 22:32

    Akurat w Twoim przypadku trudno do wieku się odnieść, bo ten smoczy ma się nijak do ludzkiego 🤪🤪 Co z tego, że człowieczych masz ponad 27, jeśli jesteś na etapie smoczego odchowku? 😂

    od yestem
  • 13 June 2020, 21:14

    Tekst SUPER!
    Już wiem, dlaczego ja też nie mam pieniędzy. Skarbowy mi zabrał i dał Kamilowi. :D Jedno dobre, że już nie mam 27 lat. ;)
    Pozdrawiam. :))

  • Kamil Borkowski

    9 June 2020, 21:47

    Ja w swojej nawet piszę wiersze.
    I rozmawiam w międzyczasie 🤪

  • Kamil Borkowski

    9 June 2020, 15:08

    Ja już od jakichś 9 lat

  • scorpion

    9 June 2020, 12:59

    Niewolnicy nowej ery :P

  • Kamil Borkowski

    9 June 2020, 08:35

    Ja też w robocie 😂 Dziękuję 😝

  • onejka

    9 June 2020, 07:51

    Poszłam do roboty i przeczytałam "żale" he he . 27 lat, Kamil, jak byś był sierotkiem mogłabym Cię zaadoptować ;)
    A wiersz ? cóż... gorsze czytałam ha ha
    Świetny !!!

  • Kamil Borkowski

    8 June 2020, 22:54

    Nie mogę spać. Idę. Spróbuję jeszcze raz.

    Łobuzy 😘😘😘

  • scorpion

    8 June 2020, 22:52

    mogłeś dać mi gwiazdkę to bym wskoczył na Twoje miejsce, zgredzie :P