Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutna szara wiosna

słonko wysoko nade mną
płaszczy się twarz ze szlochem
zbliż czoło martwe od słów
zaśpiewam ci
oj dała bym ci dała...
pustą kartkę by zacząć od nowa
malował byś kwiaty znaczące
rozsypywał buziaczki gorące
lecz czas burzę i grzmoty przywołał
by ustrzec
naiwność
w cisze wtopił łzy
lodem zmroził
wraz z płatkami róż
palcem pogroził

4695 wyświetleń
47 tekstów
3 obserwujących
  • vikkka

    6 May 2014, 20:28

    Dziękuje za miłe opinie i za negatywną również -pozdrawiam

  • Barefoot

    6 May 2014, 16:13

    Może warto notatki szkolne wrzucić do niszczarki,
    nie łudzić się myślą, że napisało się wiersz.

  • Janya

    6 May 2014, 14:06

    świetny wiersz :)))pozdrawiam

  • krysta

    6 May 2014, 12:17

    szarość precz !
    teraz maj, kolorów raj...
    pozdrawiam miło :)

  • RoxyRox

    6 May 2014, 11:06

    Wiosna się jeszcze nie skończyła.
    Myślę, że jeszcze może być pięknie ;)
    Wiersz super!