Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona nasza

słoneczko
na do widzenia
śle złote promienia
pocałunek
gorący letni
w lipcu
mile widziany

jaskółki jeszcze wysoko
do szarówki
będą aż tak
a poniżej
nad łąkami motyle
i czego trzeba chcieć więcej

oto mój skarb
piękna Polska
słońce
należy do świata
ale nie ona

bo ona nasza

każdego Polaka

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!