Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świadoma rozterka …

Słone łzy pełne żalu po cichu płyną
Szczere słowa pełne prawdy wypowiadane
Nieznane uczucie …pełne bólu powstało
To wszystko splecione… naszymi dłońmi
To miłość czy …spełnienie wewnętrzne?
I tak mijają chwile życia, szukamy idei, nadziei, spełnienia….
Gdzie zapodziałaś się szanso jutra lepszego?
A może jednak uciekam przed cudownym uczuciem?
Czy jednak to ucieczka przed ….cierpieniem?
Czy się boję ? Codziennie myślę, co by było? gdyby…..
Mój krzyk niczym niemym wyrazem pragnienia….
Moje ciche szepty ust są zziębniętym zwierciadłem duszy mojej
Tak bardzo trudno powiedzieć stop ….do widzenia
Gdy serce co innego podpowiada
Można poddać się, odejść i … upaść
Albo powstać i walczyć dalej
Gdyż prawdziwa miłość nie umiera
Nie zgaśnie jak płomień świecy
Czasami brakuje tylko woli walki
Lecz ….trzeba doceniać każdą chwilę
Warto cieszyć się czasem nam danym
gdyż …..kiedyś go zabraknie

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • R.A.K.

    8 June 2010, 06:55

    Piękny wiersz! Wielu zapewne śmiało może utożsamić się z jego treścią.

  • Paticzek_84

    7 June 2010, 09:18

    Wspaniały wiersz i taki... prawdziwy, tak często przecież w naszym życiu pojawiają się rozterki i znaki zapytania... jestem pod ogromnym wrażeniem.

  • Bogdan Z

    4 June 2010, 22:09

    cały jestem ...happy ;) dzięki Wam :)

  • Sierjoża

    4 June 2010, 22:07

    Świetne wersy :-) Chyba też zacznę pisać ;-) Miłego!

  • 4 June 2010, 20:08

    Warto wykorzystywać każdą chwilę, którą daje nam los... I każdą szansą... A tak łatwo je przegapić... Piękny, pełen refleksji wiersz:)

  • Andrea

    4 June 2010, 17:48

    Ostatnio widzę, że twardo trzymasz się wierszy.. I bardzo dobrze.. Są naprawdę piękne... Pozdrawiam ciepło :)

  • IBELLA

    4 June 2010, 16:37

    Refleksyjny wiersz ... bardzo mi się podoba :-)

  • 4 June 2010, 13:33

    też prawda.....oj muszę chyba coś zjeść....bo właśnie mogę rozmawiać o głodzie:)

  • Bogdan Z

    4 June 2010, 13:31

    ........a najedzonego o głodzie ... ;)

  • 4 June 2010, 13:28

    mam taką nadzieję:), inaczej to tylko puste słowa, to jak opowiadanie niewidomego o kolorach....głuchego o muzyce...