Menu
Gildia Pióra na Patronite

RÓŻNORODNOŚĆ W JEDNOŚCI

Słońce zachodzi nad powiatowym miastem.
Jedni wracają do domów z modlitw.
Drudzy do paciorków przystąpią dopiero.
Będą klęczeć, siedzieć, leżeć , stać
I głośno oraz cicho modlić się,
A reszta po prostu zaśnie przed telewizorem.
Niektórzy jeszcze będą bardzo oryginalni
I jako modlitwę ofiarują Panu kształty
i barwy oraz zadumę skrzydłokwiatu.
Ci najbardziej odważni naleją do kieliszków
Skanderberga -
Pamiątkę z miasta Matki Teresy
I poproszą,
Albo po prostu porozmawiają z Nim.
Może podziękują za życie spokojne
Mówiąc - Kochany Przyjacielu.

297 715 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!