Menu
Gildia Pióra na Patronite

Od...do

Słońce zatańczyło nad głowami
Lekki wicherek otulił
Ciepło z niego płynące
W oddali tęczy blask
Otworzył paletę barw
Gubiąc po drodze
Ostatnie łzy nieba

Zapatrzony w urzekający obraz
Wkleiłem swe życie w te zjawisko
Pozostawiając wizję kolorów
Płaczu nieba
Słońce,wiatr,deszcz i tęcza
Kolejność losu pisaną wspak
Życia marginesem

Kocham ciepły brzask słońca
Rozgrzewający ciało i umysł
Po tej burzy
Bez finalnego końca

Kolor tęczy
Zostanie na wieki w mej duszy
Bo wszystko jest piękne
Cokolwiek otulę

Dziś słońce w mych ramionach
Burzy nie dopuści
By nie oglądać tęczy
Bo krótki jej blask

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    27 October 2012, 00:46

    Bardzo interesujący wiersz-pozdrawiam i dobrej nocy:)