Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Słońce w odcieniach zachodu~~

Słońce purpurą się rozlało
Schodząc z błękitnego nieba
Zatopiło promyki w horyzont
Zahaczając o wysokie drzewa

Podzieliło się blaskiem z jeziorem
Przegladąjąc się w jego głębinie
Ułożyło obłoki w odcieniach
Nim na dobre się schowa i zginie

Będąc w stanie iluzji na niebie
Dało oczom bajeczny rysunek
Swoim pięknem ucieszy bo zaraz
Ostateczny obierze kierunek

Już zmieniają się róże w granaty
I kolorem swym słońce nie zwodzi
Zakończyło codzienną wędrówkę
Bo już nocka cichutko nadchodzi.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Naja

    27 June 2014, 21:42

    Piękny, liryczny obraz...

    Pozdrawiam serdecznie :-)))

  • 23 June 2014, 23:06

    Pięknie piszesz w końcu Jestem u Ciebie ;))))

    Pozdrawiam ;)

  • Czinka

    23 June 2014, 22:21

    Lubię patrzeć jak zachód słońca domyka dzień
    pozdrawiam Ago

  • Xavier.

    23 June 2014, 21:19

    Śliczny, bajeczny wręcz wiersz Agnieszko
    Pozdrawiam miło wieczorem;)

  • krysta

    23 June 2014, 19:11

    Przepięknie - tak prawdziwie...
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • dana1596

    23 June 2014, 18:33

    i już to widzę...siedzę sobie, w niebo patrzę, zachód podziwiam:))
    Pozdrawiam różowofioletowożółtoogniście