Menu
Gildia Pióra na Patronite

jak jest bez ciebie...?

Słońce nadal szuka
swojej dziury w chmurach,
mam powietrze w płucach
choć tam też jest dziura.

Łapię wiatru w usta,
wieszam na nim słowa.
W mojej piersi pustka,
jakże ciąży głowa.

Bez ciebie nic nie ma.
Co zrobić z rękami?
Nic objąć się nie da
tak, pomiędzy snami.

...nie tak jak w niebie.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • scorpion

    11 August 2020, 09:29

    Ładnie wyszło, szczególnie z tym słońcem i chmurami...