Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Ciebie

Słońce-miedziana kula przylepiona na niebie
Ja muszę ją podziwiać bez Ciebie
Chmura przyszyta do błękitnej tafli nieba
Oprócz Ciebie-nic więcej mi nie potrzeba
Pożółkłe liście przyczepione na drzewie
Obserwuje, jak uderzają z wielkim hukiem o ziemię-bez Ciebie
Bez Ciebie muszę śnić, każdego dnia tylko własnym życiem żyć
Tylko mogę z przewrotności losu kpić
Po prostu tak pretensjonalnie istnieć, sama dla siebie być
Czy kiedyś pozbędę się samotności?
Nie mogę jej dostawać w tak dużej ilości
Bo to wzmaga potrzebę czułości
Budzi wciąż marzenie o pełnometrażowej miłości...

1696 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!