Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Prometeusz::...

Słońce, Księżyc, Gwiazdy
A nikt nie myśli o latarni.
To, to światełko w zgiełku ulic.

Uryna odcisnęła swe piętno
Na stalowej nodze, ulotki.
To stąd bije nocny promyk.

Pod latarnią biskup skąpi Bogu.
Z pomidora oddał Mu skórkę,
Sobie pozostawił ketchup.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • 2 February 2011, 18:22

    ...pod latarnią najciemniej...i ona taka niedoceniona :)

  • IBELLA

    2 February 2011, 18:17

    Mi się podoba :)