Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

Słońce chyliło się ku zachodowi
puch podartego pierza
oplatał niepokorne niebo

Rozkwitające baldachimy
odurzały zapachem nadziei
warkot samolotu malował
przekroczoną dźwięku barierę

Trasą rowerową wędrowała
rozśpiewana gromadka
w cieniu ciszy odpoczywał
niedościgniony zwycięzca

Ten który stoi w miejscu
nie biegnie po memoriał
-wytchnienia
samotny Samarytanin

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!