Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z porankiem w oczach

Słońce
blaskiem w ogród wlane
przez milczące drzewa
szept liści złotych

Samolot
jak igła
wbity w oko błękitnej dali
zostawia za sobą
rozpięty błyskawiczny zamek
w obłoku białej bluzki

Stoję pozbawiony siebie
w ciszy grającej na rąbku radości

Pod nogami w bruku
tarza się gazeta
z twarzą seksownej
Marilyn Monroe...

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    20 September 2019, 05:32

    Kolejny wiersz jak plakat. Obrazami myślisz i to jakimi!