Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranoc

Słońca,
co czuwa nad Tobą,
gdy się gdzieś spieszysz,
co promieniem otula,
gdy szalika nie masz...

Ciepła,
co Twą duszę ogrzeje,
gdy w krainie zimy przebywasz,
co stopi pokłady zimna,
gdy nadzieja zdaje się być daleko...

Uśmiechu,
co o poranku Ciebie powita,
gdy nie chce się wstawać,
co będzie bezwalutowym darem,
gdy nie masz czym zapłacić...

...tego Ci życzę.

24 595 wyświetleń
214 tekstów
73 obserwujących
  • fyrfle

    30 January 2018, 12:05

    :) Pozdrawiam.

  • Marie

    21 January 2018, 21:56

    Dziękuję za zatrzymanie się na chwilę przy tych słowach.
    Dziękuję.
    I wszystkim tego życzę.

  • giulietka

    18 January 2018, 07:38

    Piękny!
    Dzięki Mirek za zwrócenie na niego mojej uwagi.:)
    Ps,. Słońca(ci życzę) D.l.poj. kogo, czego, Peter;)

  • PetroBlues

    17 January 2018, 18:14

    Hm, a nie miało być "Słońce" ? Liczba mnoga jakoś mi nie pasuje:)

    Pozdrawiam:)

  • fyrfle

    17 January 2018, 10:53

    Taki wiersz na...dzień dobry.

  • silvershadow

    17 January 2018, 09:12

    Jak przyjemnie. Dziękuję.
    Tobie też życzę słońca, ciepła i uśmiechu. :)