Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

od do

słodko
spłynęło szkło
pozostawiając łuk czasu
z krawędzi ukrytych stron
niezarastające drogi

wieczorem
rozchodzimy się
do swoich książek

symetrycznego lśnienia
urojonych liczb
kontynuacji

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    18 October 2021, 23:01

    Piękny wiersz - " od do " autor wyrysował nastrój przeżyć

    ( ... ) w powietrzu skwierczą
    przewody telefoniczne
    - symetrycznego lśnienia
    lekko słodkie krawędzie
    pocałuj nostalgię
    urojonych rys...