Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podwójne widzenie

Słodkie, słodkie maliny
słodkie południa
południa ciepłe upalne
upalne wieczory grudnia.

Spienione, spienione fale
spienione włosy
mokre włosy blond
deszcze suche bez rosy.

Uchylone, uchylone drzwi
uchylone usta
usta czerwone obfite
wieczory i szklanka pusta.

Nocne, senne mgły księżyca
oddychają morskim piaskiem.
Senne, senne uściski,
pożegnania morskiej soli.
Kochajmy się, kochajmy
zawsze
i mimo woli

12 228 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
  • Cris

    23 September 2015, 22:32

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.