Menu
Gildia Pióra na Patronite

słodko...

Słodka Twa miłość dziewczęca
Właśnie takiej chcę, nie innej.
Czemu me serce zawdzięcza,
Że słucha pieśni niewinnej?

Słodka Twa miłość najsłodsza
W śpiewie słowika na niebie
Jak moja zwrotka najprostsza,
Która poleci do Ciebie.

Słodka Twa miłość sprzed wczoraj
O niej nigdy nie zapomnę,
A dziś od nowa pokochaj
I dołóż coś do mych wspomnień.

Słodka Twa miłość dzisiejsza
Rozkoszy łzą przepełniona
Od wczoraj o noc piękniejsza
Słodka Twa miłość spełniona.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!