Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sławie Cię Panie

oszi3

oszi3

Sławie Cię Panie, za ławkę naszej siostry, która chodź taka prosta i twarda to z radością przyjmuje nasze członki.
Sławie Cię Panie, za karton od brata i koc przyniesiony przez siostry, które potrafią skutecznie odpędzić demony zimna.
Sławie Cię Panie, za jałmużnę od naszych bliźnich nawet w postaci jednej monety.
Sławie Cię Panie, za chleb od naszych braci jego zapach i to jak nas syci.
Sławie Cię Panie, za tych co cierpią w milczeniu.
Sławie Cię Panie, za siostry gwiazdy i panią księżyc, które czarują nas w nocy.
Sławie Cię Panie, za brata słońce, które każdego poranka przypomina nam, że nadal żyjemy.
Z filmu "Chleb z nieba" 2018
https://youtu.be/fL6INnobBrk

77 681 wyświetleń
1181 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!