Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poławiacz pereł

Słabością wszystkich nocy
mierzę siłę dnia
Czekam na deszcz
który z mej skóry
lęki wszystkie zmyje
Stałością serca z kamienia
sięgam marzeń dna

Zanurzasz tak blisko dłoń...

Zostaw je cichej głębi
nie przetrwają na powierzchni
blask słońca je zabije

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 30 July 2011, 14:52

    daj mi Panie jutro
    weź to dzisiaj
    bo je znam ...
    tak cholernie dobrze
    znam ...

    nie wiem czemu mi się skojarzyło ...a może dobrze ?

    Pozdro ciepłe ...na sobotę :)))

  • Rekinsky

    30 July 2011, 08:12

    piekne...:)
    szkoda ,ze tak czesto perly pozostaja w glebinach...

  • Huaquero

    29 July 2011, 09:01

    Kaś, ~giulietka jest tylko jedna i niepowtarzalna :))

    Piękna opowieść o marzeniach zaklętych w perle czasu... o dniach pisanych głębiną pustynnej nocy...

    Pięknie, Madziu, pozdrawiam :)

  • giulietka

    28 July 2011, 15:51

    Kaś, Jacka sprowokowałaś! No brawo:))

  • 28 July 2011, 15:29

    ~falco,
    a idź Ty ;)

  • 28 July 2011, 15:18

    Hehe, myślę, że nie byłoby aż tak źle. Zresztą umysł, który tworzy takie wiersze aż się prosi o sklonowanie :)

  • giulietka

    28 July 2011, 15:17

    Kaś, za to akurat wielu Bogu dziękuje;))
    Pozdrawiam;)

  • 28 July 2011, 15:15

    Szkoda, że autorki nie da się sklonować... ojj szkoda.

  • giulietka

    28 July 2011, 13:03

    Dziękuję Wam za pochlebstwa, opinie i kody, dla mnie aż nazbyt zrozumiałe;)

  • 28 July 2011, 12:52

    A ja nie schlebiam i mówię, że....PIĘKNIE :)))

    Pozdrawiam ciepło :))