Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do mnie

słabo
zbyt dobrze
cichutko
z tęsknotą
za tobą
poczekam
lat kilka
może wrócisz
tu kiedyś
do ramion
do mnie
do serca
z kamienia
do deszczu
do ognia
do chłodu wspomnienia
do świecy płomienia
do dni nieznaczących
do rosy na trawie
do liści szumiących
do wiatru rwącego
do studni nadzieii
do gwiazdy na niebie
do naszych płomieni
do góry, do łąki
do śniegu bez końca
do piasku przy brzegu
kałuży uśpionej do słońca
do lata, do zimy
do czerni, kolorów
do mnie
czy wrócisz
bez uraz, bez sporów?
---------------------------------
Anna Płaczkowska

2585 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
  • mill

    31 March 2015, 06:21

    ..ładny...fisz.......