Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrzypnęło

skrzypnęło
przeleciał po plecach zimny dreszcz
szelest
nikogo
zajęczał fotel w kącie
światło przygasło
coś jakby czarny dym
sunie przy podłodze
psy wycofały się warcząc
zimmmno
cisza jak w zaświatach
westchnienie
sapnięcie
i szept
Товарищ где Макдональд
nie wiem
ja zielony ludzik
to nawet tam was zanisło
błysk dym cisza
dostał chyba inne zadanie

***
Dział: Inne wymiary
***
Zbigniew Małecki

20 855 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
  • silvershadow

    24 August 2016, 15:53

    Udany wiersz.
    Też nie wiem "где Макдональд".
    Pozdrawiam,
    zielony ludzik :-)

  • fyrfle

    24 August 2016, 14:32

    Oczień krasiwyj stih.

  • giulietka

    24 August 2016, 07:41

    dziś mnie zatrzymałeś, dziękuję.