Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrzypce skrzypeczki

Skrzypeczki zaczarowane...
Gdy tylko grać rozpoczęły
Dźwięki niewypowiedziane
Moją duszą zawładnęły.

Patrzę - palec strunę goni...
Oczami za smyczkiem wodzę,
Gonię kształty smukłej dłoni,
Wzroku oderwać nie mogę.

A melodia cicho płynie...
Delikatnie serce trąca.
Ten instrument z tego słynie
- Nostalgia bierze niechcąca.

Zaczarowane skrzypeczki...
Wnet przeniknęły do serca.
W oczach moich płoną świeczki
I wciąż gra - ich właścicielka.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących