Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrzydła...

Podarowałam Tobie skrzydła
abyś mógł w porze jesiennej
unosić się do bramy szczęścia
i układać co serce zapragnie

Na przykład piękną obietnicę
którą wyszeptałeś tak czule
podczas długiego spaceru
w dziwnie opuszczonym parku

Nie przez przypadek pamiętam
ten podmuch nieznanych uczuć
tulący spragnione ciała do siebie
przy świetle własnych cieni…

22.11.2013

52 748 wyświetleń
691 tekstów
82 obserwujących
  • Czinka

    24 November 2013, 17:05

    Radość i smutek w wersach
    lubię takie klimaty

    pozdrawiam Aniu

  • Adnachiel

    23 November 2013, 17:58

    Najpiękniejszy!
    :)

  • Pechowa_

    23 November 2013, 16:15

    Dziękuje Wam Moi drodzy za zatrzymanie...
    ;)

  • misiek45

    23 November 2013, 13:25

    Bardzo piękny wiersz o uczuciach-pozdrawiam serdecznie Aniu na dzień dobry :)

  • krysta

    23 November 2013, 11:48

    Zatrzymał mnie...aż brakło mi słów - śliczny...
    Pozdrawiam Aniu :)

  • 23 November 2013, 10:56

    i mi się podoba ;)

  • R.A.K.

    23 November 2013, 10:42

    ładne!

    pozdrawiam :)

  • onejka

    23 November 2013, 10:23

    To fajne uczucie, kiedy albo my komuś, albo ktoś nam, daje z siebie tyle, że czujemy jak rosną te skrzydła...:)