Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrzętnie ukrywasz się przed światem
całkiem umiejętnie
odpychasz każdą szansę
Udajesz, że ciebie to nie dotyczy
że cię tam nie ma
Osuwasz innych od siebie
pozbawiając ich nadziei
Uparcie nie chcesz Jej przyjąć
Jakby przerażała ciebie
samym swym istnieniem
Boisz się, że znów odejdzie
Przyjmujesz strategię ucieczki,
odwracasz się do Niej plecami i odchodzisz
ilekroć stoi na twoim progu
Już nie ufasz
boisz się zawodu
i tego przejmującego chłodu
Płaczesz tylko wtedy, gdy cię nie widzą
odwrót - twego życia dewizą

24 176 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • miramija

    13 July 2012, 23:22

    Jest bardzo ciężko gdy człowiek boi się już mieć nadzieję...

  • Gaia

    13 July 2012, 22:23

    A tytuł ... może "Daleka bliskość"
    bo dla niektórych wciąż nieosiągalna
    Ładnie :)