Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasz mistrz...

Skromny chłopak z ubogiej rodziny.
Cichy, spokojny, pełen pokory.
Pochodzący z małej mieściny.
Z wielkim sercem bokser zawodowy.

Ciężko pracował, wiarę deklarował.
Nie wstydził się swoich przekonań.
Często modląc się ostatnie miejsce zajmował.
Był sobą mimo wielkich dokonań.

Z walki na walkę pokazywał klasę.
Czasem dokonując rzeczy niemożliwych.
Z wielkimi mistrzami wygrywał przed czasem.
Zdobywając w swojej wadze mistrzostw pas za pasem.

Prawdziwego mistrza cechuje pokora.
Nie boi się wrzasku krzykaczy i drani.
W boksie nigdy nie liczą się słowa.
W ringu trzeba przemawiać pięściami.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    23 August 2010, 20:34

    :)

  • motylek96

    23 August 2010, 20:33

    Dam moim synom żeby sobie przeczytali twój wiersz