Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobieta utkana ze snu

Skrapla się rosa
na policzkach poranka

Już w świcie blask
oczy przeciera zmęczone

Jesteśmy tu na ostatni czas
a jest to chwila
przed odjazdem pociągu

Roztargniony drzewa pień
rozstrzelił palce w niebo krwawe
istniejemy jak jeden dzień
porzucony w kalendarzu szarym

marka

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 22 May 2010, 23:56

    Piękne, poetyckie uosobienie przyrody. :)

  • Piłkareczka*

    22 May 2010, 07:07

    Ciekawy :)

  • Vort

    22 May 2010, 02:38

    Podoba mi się końcówka, szczególnie:
    "...Roztargniony drzewa pień
    rozstrzelił palce w niebo krwawe..."