Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Skradłam sercu nocy
konstelację
srebrzysty układ diamentowych dusz
zawieszony ponad pojęciami
mnie i ciebie
zebrałam jej kryształki
z drżącej cicho tafli wody

kroplami roziskrzonymi wypełniłam
ukryte odbicie siebie
przeglądam się w nim przed snem
w niespotykanym gwiazdozbiorze
o nazwie
Ty

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!