Menu
Gildia Pióra na Patronite

pod niebem

skrada się coś jak chmury cicho
a ty masz wzrok opuszczony
oczu zdziwionych nie podniesiesz szybko
na drodze leży pies zastrzelony

niebo jak dym z papierosa
ciemnieje, zasłania się
na twoich rzęsach zakwitła rosa
a niebo ku ziemi się gnie

to deszcz nadchodzi pierwsze krople
lecz dziwne padły tylko na psa
ulica brudna jest i okropna
te pierwsze krople to łza łza łza...

958 wyświetleń
9 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!