Menu
Gildia Pióra na Patronite

Paradoks zwierzęcia

Skoro zwierzęta nie mają duszy
Dlaczego jesteśmy chciwi jak lis
Dlaczego nieodpowiedzialni jak sójka
Dlaczego jesteśmy wierni jak pies
Dlaczego boimy się jutra?

Skoro natura nie ma duszy
Dlaczego mamy serce z kamienia
Dlaczego zmuszamy do łez jak cebula
Dlaczego jesteśmy nieobliczalni jak burza
Dlaczego boimy się jutra?

Skoro są w nas żywioły
Dlaczego nie siejemy jak wiatr swojego życia
Dlaczego nie doceniamy jak morze swojego płynnego życia
Dlaczego zatracamy siebie jak płomień
Dlaczego boimy się jutra jak popiół?

6319 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!