Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polszczyzna - Dziwaczyzna

Skoro każdy kraj ma stolicę
to czemu nie ma stolca?

Czy stolica nie jest może stolca rodzajem żeńskim?

Czy można taką kobitę,
co stoły robić mogła
nazwać stolicą a chłopa stolcem,
skoro jest w rodzaju męskim?

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    17 March 2018, 17:37

    Dzięki kochanie ;*

  • Michaelowa

    17 March 2018, 17:29

    Fajnie podłapałeś językową pułapkę