Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diabła zabrało ...

Skończyło się w końcu oszukiwanie siebie,
że wolno mi jeszcze sięgać po ciebie ...
się dałem zwieść tobie już po raz ostatni,
już wreszcie czas nastał na zmiany dodatnie.

Skończyła się podła, okrutna niewola ...
sam nie wiem od tego to co ja bym wolał
niż wracać tam znowu ... no może nie wszystko,
lecz żegnaj już winko, wódeczko i piwko.

Skończyły się kłamstwa, te nawet najmniejsze ...
już ranić ja nie chcę jej ... mi najwierniejszej,
najdroższej, najsłodszej i najukochańszej,
i siebie też nie chcę już nigdy, na zawsze.

I wiem, że to setki już razy mówiłem,
lecz razem tym w końcu się takie coś stało,
że we łzach i strachu się szczerze modliłem
i Pan mnie wysłuchał i diabła ... zabrało.
https://www.youtube.com/watch?v=Mm1QeiPYXA8

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    6 September 2020, 05:25

    Uda się w końcu <3

    od Moon G
  • Maciek Zz

    5 September 2020, 21:08

    I Bóg stworzył człowieka...
    on, czy diabeł długo nie czekał.
    Zmajstrował pistolet, szubienicę.
    Poznał tytoń, alkohol, narkotyki.
    Bóg zatroskany: nie widzi mi się,
    diabeł ma wszędzie swoje wtyki.

    od Moon G