Menu
Gildia Pióra na Patronite

Doceniajmy

Składam dłonie, co wieczór
W znajomym geście
I dziękuje Ci Boże
Za wzrok
Bym widział to, czego inni nie
Za mowę
Bym mówił Ci, że będę zawsze
Za oddech
Który komuś może uratuje życie
Za ręce
Bym zbudował nimi nasz dom
Za nogi
Bym szedł nawet pod wiatr
Za słuch
Bym słyszał Twój oddech, kiedy śpisz
Za serce
By biło o dzień krócej niż Twoje
Amen

4.12.2013

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    5 December 2013, 23:48

    musimy częściej sobie o tym przypominać;)

  • awatar

    5 December 2013, 13:49

    "A jeśli istotnie mój Boże na wzór swój stworzyłeś mnie Ty ..."

  • Martini2726

    4 December 2013, 17:49

    Piękne. Miło coś takiego przeczytać. :)

  • zugimihau

    4 December 2013, 17:33

    a bo...ciągle narzekamy..zrzędzimy..to nie tak, tego za dużo, tego za mało.. a tak na prawdę nie wiemy ile mamy.:)