Menu
Gildia Pióra na Patronite

duszę z Nią kojąc

składa mój dzień w całość
imienna grzesznica
daje mym zamysłom radość

zrujnowane zmysły
nowym smakiem
zaszczepia swe pomysły

interes swój w tym upatrując
pokornie dusze oplata
szczęścia nie rujnując

więc trzymam mocno
duszę jej i ciało
wierzę w te łacno

EWIE

99 873 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
  • Barefoot

    24 April 2014, 10:48

    Jest tak, kiedy autor zna wartość słowa, z łatwością wtedy przedkłada nam impresje z myśli swoich, poukładanych przykładnie w wiersz.

    Z przyjemnością czytelniczka czytała.