Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uczucie

Skazany na wieczne myśli tułanie
W odmętach mą duszę gorszących
Odkryłem na nowo Ciebie Kochanie
Mój Ty Kwiatuszku cudnie kwitnący

Teraz ze szczęścia wciąż szlocham
Pośród niebios błękitu myślami szybuję
Pojąłem nagle, że znów Kocham
Szczęśliwy, bo to Ciebie Miłuję

Ciebie, co sprawiłaś swą mocą
Że zapałałem od nowa miłością
Ciebie, która każdą ciemną nocą
Upiększa me sny swą obecnością.

Sny tak prawdziwe, jakże piękne!
Każdy wiedzie mnie ku pragnieniu
I póki serce mi nie pęknie
Będą marzył o ich spełnieniu

Dlatego mój Ty słodki Kwiatuszku
Pragnę Cię wielbić już zawsze
Będziesz dotąd w moim serduszku
Aż moja gwiazdka nie zagaśnie...

33 383 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • obito

    12 September 2010, 16:15

    Nasycony miłością, cudowny wiersz.

  • 20 June 2010, 12:43

    Ehhh...