Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głos kochającego serca...

Skazali, obrazili,
zakuli, zbili,
przewrócili i obnażyli.

Za wszystko czym ich obdarzyłem,
Za każdy promień słońca jaki dla nich odkryłem,
Tak właśnie za to wszystko zapłaciłem.

Lecz żalu w sobie nie zachowam,
I każdej powierzonej mi tajemnicy dochowam,
I ból w sobie przechowam, aż się odkocham.

Wybaczę wszystko nawet bez przepraszam,
I nowych gości do siebie zapraszam,
Zaufam im bez słowa: Zawaham.

Tak mówi co dzień moje serce,
Bo dla każdego mam je jak na ręce,
Mimo, że czasem żyje ono w męce,
Ma dla każdego po stokroć więcej!

11 105 wyświetleń
61 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!