Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez odpowiedzi...

Skąd wiedział, kiedy odejść,
Że przestał tutaj trwać?
Przed uczuć pięknych wschodem,
A miał je przecież znać.

Po co mnie szczęściem wabił,
Jak sam nim nie chciał być?
Czy tylko się pobawił,
Gdy ja z nim chciałam żyć?

Jak umiał sny ominąć,
Co nocą daje los?
Skąd wiedział, dokąd płynąć,
Gdy wiatr wiał prosto w nos?

Dlaczego znikł bez słowa,
Choć znał tych słów znaczenie?
Wciąż pytam go od nowa,
Lecz on już o tym nie wie…

/Joanna/

63 522 wyświetlenia
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    16 July 2010, 23:13

    Dziękuję Wam bardzo.
    Dziś jestem "nieżywa", jutro też na mnie nie możecie liczyć... Znowu idę na 14 godzin do pracy, ale poniedziałek wieczorem nadrabiam czytanie i komentarze.
    Pozdrawiam z całego serca.

  • marka

    16 July 2010, 13:37

    Smutny...ale piękny.
    pozdrawiam

  • 15 July 2010, 11:25

    Każdy ma w swoim życiu takie pytania, na które nie uzyskamy odpowiedzi. Piękny, lekki, choć pełen bólu, wiersz Joanko, pozdrawiam Cię serdecznie :)

  • Piłkareczka*

    15 July 2010, 07:22

    Tu plusy to standard :) +

  • 15 July 2010, 06:10

    Znam i ja pytania bez odpowiedzi...Pozdrawiam

  • Bryzeidaa

    15 July 2010, 04:03

    :) plus