Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wariat

Skąd się urwałem
Na filmach spada się tak krótko
A ja już prawie lecę
Dokąd?

Z utęsknieniem wyczekuję twardego lądowania
Na byle jakim świecie
Byle jakim dnie

Może w końcu trafię tam
Gdzie zapuścić można korzenie
A moich ramion uczepi się jakaś jemioła

Czy to Ty pchnęłaś
Czy może sam skoczyłem
Lecę na złamanie karku
Dlaczego bez pętli na szyi?

Gdybym tylko był wariatem
Mógłbym to wszystko racjonalnie wytłumaczyć

https://youtu.be/2RqI9fvw94s

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących