Menu
Gildia Pióra na Patronite

SKĄD TO ZŁO?

Skąd przypełzło to zło
wszelkie robactwo świata

miernocie daje tło
ohydą uczynków brata

szarpie się z sumieniem
w szyderczym uścisku kata

otacza śliskim ramieniem
dno życia z odrazą splata

taki melanż potworów...
szatańskie nasienie wciąż swata

plugawy postrach terroru
topi świat bezbożną ręką kata

18 434 wyświetlenia
166 tekstów
7 obserwujących
  • Malusia_035

    29 January 2015, 12:37

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :))

  • dana1596

    28 January 2015, 21:13

    dziękuję:)
    Pozdrawiam również Aniu, spokojnego i miłego wieczora życzę.

  • RozaR

    28 January 2015, 21:09

    Dobry i głęboki wiersz