Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatni list

Skąd biorą się dni pełne ciszy?
Gdy jedynym słowem
jest myśl związana
- z Tobą.

Szepcząc - łkam.

Pamiętam każdą z pełni,
dni oblepione piórami
- zbudowałeś skrzydła
ucząc mnie gwiazd.

Pozwoliłeś latać
czterem łapom, roześmianym ślepiom,
za dużym futerku i za miękkim opuszku - serca.
Nauczyłeś
szarego wilka przypowieści.

Ścieżka oblepiona jest decyzją
- Nie zawracaj.

7869 wyświetleń
84 teksty
52 obserwujących
  • onejka

    28 January 2016, 11:48

    Pełny osobistych znaczeń, a jednak napisany tak, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.

  • fyrfle

    28 January 2016, 07:35

    Interesujący choć pochowany pomiędzy.

  • 28 January 2016, 02:24

    Wowwwwwww ten list tak dobrze się czyta................... Niesamowity. fiszka