Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

Siostro nocy
wspomnień utopionych
śpiewem przygarniasz
smutki mroku
z dawna pogrzebane
duszy zapomnianej.
Otulasz płaczem żalu
dusząc uśmiech
ledwo tlący
zamykając oczy
na światło oraz słowo
prawdy kończące
życie we mnie
odebrane cierpieniem.
Wołam ,depczę
nie rozumiem
gwiazdy gasną
czy to już koniec
siostro
pieśni czarnej
duszy mojej ...

http://www.youtube.com/watch?v=nTeaUapAosc

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    10 May 2012, 16:33

    Dziękuje, ale tak mi gra ta nuta i nie mogę się jej pozbyć

  • Julka 10

    10 May 2012, 16:28

    Mimo, że nie lubię...mroku....wiersz bardzo mi się spodobał, może dlatego, że czytam go " po swojemu" :)