Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Srebrzyście senny spacer słów "

08.08.2020

Siódmego sierpnia - sobotą?
Spisaną starannie sercem
Sennie spacerowały słowa
Synonimy słodkie, serdeczne
Słowacki - synonimy spisywał
Sienkiewicz - słodził słowami
Stratocumulusy spokojne
Saturn samotny spoglądał
Sabrina - Sławomir spacerowali
Słów serdecznych słonecznych
Sobie setki sprezentowali
Sierpówka, sęp, siweczka,
Szablodzioba, szpak spraszali
Sąsiadów serdecznie:
Sowę senną, słowika, siscaliła
Sęp - sępowej sepił słów...
Sarbinowo senne strojne
Słyszy szumy - Sindbad serfuje
Senną sobotą - syrenę spotyka
Seledynową...sercem skusił
Swymi słowami serdecznymi
Serce syreny scaliły siły słodkie
...
Sobotą Sylwia sernik, sok smaczny sporządziła
Serce Sławka sprawnie scaliła
Scałował Sławek serce Sylwii
Są sobą - są spragnieni snów:
Sensualnych, spektakularnych
...
Skandale sobotnie

Sąsiad siedemnastoletni
Spłodził syna...
Skandaliczny sąsiad
Sponiewierał sąsiadkę
Straszne słowa słyszano
Stomatolog spartolił siekacze
Sędzia skorumpowany
Spławił sąsiadkę serdecznie
Sknerus sąsiad
Sobie - sobie...sobie...
Skłócił spadkobierców
Skłonił syna:
Składaj swoje słowa sprytnie!
Sandomierz splamiony
Sądy...sądzicie?
Sejm - Senat sprytny
Sprytnie serwuje słowa
Sekta ....słabe słowo!?
Sponiewierane serca
Spragnione słodyczy
Stryj, stryjenka
Sąsiad, sąsiadka...
Sępią sobie słowa:
Sęp - sępowa
Starszy sierżant,
Siostra stryja
Syn, synowa...
Siostrzeniec
Siostrzenica
....
S
Serdeczna sobota sierpniowa;
Senne słowa...srebrzysty spacer...
Serce słoneczne...
Spragnieni siebie - szukamy słów serdecznych...srebrzystą sobotą.

Słowa spisane sobotą ....08.08.2020

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
  • scorpion

    8 August 2020, 16:05

    To jest chore... tzn nie chciałoby mi się tyle myśleć nad wierszem :P Podziwiam!

  • sprajtka

    8 August 2020, 08:11

    Spisałaś się...

  • 8 August 2020, 08:09

    Super... smok smutny... ;)
    Sobotnio sałuję. :*:D

  • Sylwia P.

    8 August 2020, 05:50

    A to ci spacer, i Sylwia nim powędrowała 😁
    No to, super soboty
    serwetkami stroimy stoły
    serwujemy same smakołyki
    soczyste sorbety
    suflety...

    O rety! 😊