Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie powleczone blaskiem latarni

Sine niebo
przypalone niedopałkiem
wypluwa poparzony Księżyc
w kolorze wiśniowym

Przerażona kobieta
widzi w tym koniec świata
idąc w starych łachmanach tęsknoty
zarysowana rdzą

Drzewa rozmawiają chaotycznie
drgającymi liśćmi
pies przerażony wyje
trzęsie się woda w misce

Jest noc wykonturowanego osiedla.

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • PetroBlues

    17 September 2011, 19:37

    Czasem nawet stara wymięta fotografia oddaje więcej uczuć niż wszystkie słowa świata...

  • Jago

    16 September 2011, 23:56

    nie podoba mi się ostatnie zdanie ale wiersz ma klase. Bardzo obrazowy i ładnie dobrane slowa:)
    dałabym plusika ale jeszcze nie mogę;/

  • sprajtka

    16 September 2011, 23:23

    zdjęcie czarno-białe...

  • marka

    16 September 2011, 21:16

    Masz rację, świat otacza nas obrazami i są one wszędzie.
    Niekiedy trzeba zamknąć oczy, żeby nie zapadały w pamięci, żeby uciec przed wydarzeniami.

    Dziękuję Wam za przeczytanie tego zdjęcia.

  • 16 September 2011, 21:14

    Tak wygląda świat, który nas otacza...powleczony blaskiem latarni...
    A tę fotografię - można zrobić na każdym osiedlu.

    Pozdrawiam :)))

  • sand

    16 September 2011, 21:09

    widzę tą fotografię...

    podoba mi się wyczuwalność rzeczy, czegokolwiek...
    w słowach