Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 May 2020

Grafomanii Nie Czytaj

Sięgając gwiazd
Patrzymy jak bledną nam w dłoniach
Można próbować chwytać kolejne
Lecz po co?

Po co ścinać kwiat?
By patrzeć jak usycha...?
To jak zabić
Zabić nie tyle kwiat
Co siebie
Oglądać jak krew ścieka z noża
Który dzierżymy
Nasza krew

Po co więc skakać
Po co chichotać
Smucić się i tęsknić
Smutek to też szczęście
Niewidzialne
Niedostrzegalne
Niemożliwe
Ale jest
Głęboko, głęboko w sercu
Wyrzynane przez nas samych
Przez nas opłakane

Po co?
Po co ci to mówię, skoro nie zrozumiesz
Bo jak ścięty kwiat
zrozumieć...

81 770 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    14 May 2020, 10:24

    Bo "Lily" to alter ego Radziema, a że Radziem wierszy nie składa, to nasze kradnie i potem będzie się chwalił, że to z JEGO cytatów :P

    Truman, nie suckuj mnie czasem. Nie chcę. Wolę pół litra, mieliśmy wypić. A Eliza to uważaj co piszesz, bo zaraz pousuwam!

  • one drop for all

    14 May 2020, 00:47

    Anywho, truman, you suck
    Scorpion, you suck too

    Radziem, you suck too
    nie ma Lily's wierszy w Twoim zbiorze

  • Radek Ziemniewicz

    13 May 2020, 23:23

    Od 2013 roku, ale z przerwami :-)

  • Kamil Borkowski

    13 May 2020, 22:19

    Chciałem zdementować fake news scorpiona, jakoby mój tomik był dostępny w zamian za pół litra.

    Mój tomik nie jest dostępny, ale pół litra przyjmę.

  • zatopiony.wrak.

    13 May 2020, 22:16

    od jak dawna Radku kolekcjonujesz te wiersze?:)

  • Radek Ziemniewicz

    12 May 2020, 10:21

    Tomik Lily jest na razie za darmo tu:
    https://www.cytaty.info/zeszyt/tomiklily.htm
    Pozniej go wydamy, jak wszystkie wiersze, ktore zostaly do niego juz dawno temu wybrane, zostana ujawnione :-)

  • scorpion

    12 May 2020, 09:03

    Trumana to u Trumana za pół litra, a tego drugiego to nikt nie wie...

  • one drop for all

    12 May 2020, 00:17

    A gdzie niby ten tomik Trumana i Lily mozna kupic?

    Czuje sie zostawiona w tyle ;(

  • scorpion

    10 May 2020, 13:48

    :p

  • Kamil Borkowski

    10 May 2020, 13:08

    Eee...
    A zresztą.