Menu
Gildia Pióra na Patronite

21-szy wiek

siedzisz piszesz smsy
newsy klipy i tablety
wszystko takie pomylone
gdy zapytać o pogodę
zaraz sprawdzę w internecie
czy pamiętasz coś z historii
po co komu takie śmiecie
jeśli przyjdzie mi fantazja
to internet mi podpowie
nie ma czasu aby wszystko
pomieściło mi się w głowie
dzisiaj szybko trzeba dotrzeć
do zestawu informacji
te starocie proszę zostaw
przeszkadzają przy kolacji
książki to przebrzmiała sprawa
do lamusa niechaj idą
dobre łącze z internetem
wiadomości zaraz przyjdą
nagle pstryk
i nie ma prądu
co tu zrobić bohaterze
czy potrafisz zrobić obiad
no odpowiedz . . . tylko szczerze

***
Dział: Myśli nieokiełzane
***
Zbigniew Małecki

20 857 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
  • Duch_Sumienia

    28 May 2016, 22:26

    :) W głowie stara, ale jara ;p

  • 28 May 2016, 19:28

    Heh, czuję się dużo starsza niż jestem. Ale bardzo dziękuję za komplement :)

  • Duch_Sumienia

    23 May 2016, 22:31

    Ty Malwino też wyglądasz mi na młodą, ze zdjęcia ;p

  • 23 May 2016, 22:06

    niestety prawda... a już szczególnie jak widzi się młodych ludzi w knajpie. nie tracą czasu na siebie, oboje wlepieni w telefony.

  • Duch_Sumienia

    23 May 2016, 16:28

    Genialne, jakbym czytał własne mysli przelane na papier :)

    Czasy tworzą nową poezje, nowych twórców... nowe czasy, jest zatem nadzieja... że prometeusze będą rodzili się na nowo..

    Prekursorzy, twórcy...

    Wybacz, że tak patetycznie, ale dawno mnie nikt tak nie zaskoczył pozytywnie... oby tak dalej :)

    Trzymaj się Zibby...

  • M44G

    23 May 2016, 07:10

    Tak.

  • RozaR

    23 May 2016, 06:13

    Trafne