Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyłączasz myślenie

Siedzisz w domu
wyłączasz myślenie
odpalasz telewizor
i chłoniesz

A na około natura
piękna i słodka
wzywa do siebie
lecz ty jej nie widzisz

Bo siedzisz w fotelu
zmęczony po pracy
i chcesz odpocząć
wyłączając myślenie

A słońce za oknem
woła do ciebie
wyjdź, popatrz
ogrzej się mną
Ale ty wolisz
wyłączyć myślenie

Ptak usiadł na parapecie
śpiewa byś dojrzał
coś poza szkłem
bezmózgiego ekranu
co i Ciebie czyni otępiałym

I gdy tak wszystko
naraz krzyczy do Ciebie
To ty zasłaniasz okno
podkręcasz głos
i wyłączasz myślenie...

19 733 wyświetlenia
184 teksty
34 obserwujących
  • miramija

    24 October 2012, 19:46

    Smutne... ale coraz częściej tak właśnie sie dzieje... a tam za oknem tyle piękna...