Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Kąt patrzenia::...

Siedzisz w domu, przed telewizorem
I łykasz wszystko jak młody pelikan.
Ksiądz pedofil ?
Dla Ciebie to kwiecisty argument
Na swe lenistwo
Niechodzenia do kościoła.

Masz kaszel;
„Czy jest na sali lekarz ?!”
Wrzeszczysz na progu, chociaż w gazecie
Rozgłosili informację o kiepskiej kondycji
Służbie Zdrowia, o lekarzu skrobającym
I tym podobnych nieuczciwościach.

Okradli Cie bandyci, więc
Lecisz na Policję, mimo złej opinii o nich.
Temida zawiązała oczy a Ty
Oczekujesz Sprawiedliwości,
Słysząc w radio o sprzedanej sprawie
Ale i tak liczysz, że się uda.

Wracając do księży,
To nie ma ich więcej złych niż lekarzy
I innych źle czyniących,
Więc możesz śmiało chodzić do kościoła,
Bo przecież nie robisz tego dla księdza
Tylko dla kondycji swej duszy.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!