Menu
Gildia Pióra na Patronite

Latawce

Siedzi dziewczyna na ławce,
Starej już, dawno nieużywanej,
A na niebie widnieją dwa latawce.
Jeden z nich duży, bez skazy żadnej,
Drugi natomiast unosi się jak dmuchawce.
Wnet roznosi się huk donośny
I fajerwerki na niebie migoczą wzniośle.
Czerwony, złoty, zielony i srebrny
W takich kolorach witały ją pięknie.
Kogo? Dziewczynę siedzącą na ławce
Łkającą po cichu, gdy na niebie widniały latawce...

4203 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!