Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajka na dzień dobry

Siedzi żabka koło stawu
Myśli - znów nie będę miała dziś ubawu
Tak sobie duma zamyślona
Kiedy minie ta zasłona
Księcia brak od wieków
A ja dostaję już wypieków
Muchy sobie łapię
I tak mija dzień na tej zabawie
Wnet się panicz napatoczył
I żabunię zauroczył
Buziaka zafundował
Wnet się zakochał
Żabcia transformacji uległa
A facetowi mina zrzedła
Księciunio wnet ogłosił zaręczy
Z wiadomej przyczyny
Zasnął jednak biedaczysko
Bo we flaszce dno już wyschło
Kiedy po pijanym zwidzie oczy otworzył
Stwierdził,iż się zbarłożył
Żabka ubaw miała
Bo od pijaka buziaka dostała

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    21 October 2012, 11:59

    Dobra fraszkowa bajka-miłego dnia:)

  • EmilG

    21 October 2012, 08:25

    dobre ;)