Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szklana kula

Siedzi dziecię w szklanej kuli
Kto do snu je dziś utuli ?
Kto pogłaszcze ?
Kto poszepta,że ta wiedźma zła,wyklęta już zginęła
Nie pamięta,że dzieciaki dwa porwała i w kurniku przechowała
Że zły Midas król Frygiwy zamienił szczęście na talar zgubliwy

Płacze dziecko w samotności bo nie wita żadnych gości
W złości rzecze sama sobie
-Samotności moja droga czemu jesteś taka sroga ?
Nędzna,wroga, uciążliwa no i jeszcze zbyt drażliwa.
Bądź dla małej duszy przyjaźniejsza
Trochę miła a nie tylko zła zgryźliwa
Mieczem na wskroś małe serce przestań w końcu ciąć

5633 wyświetlenia
111 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!