Menu
Gildia Pióra na Patronite

9 WERSÓW O STAROŚCI

Siedzi dookoła nas w ławkach kościoła
W chustach czapkach beretach toczkach i bez
Nadaje siłę i energię religijnym pieśniom

Spotykamy ją na chodniku w drodze do kościoła
Powoli drepta piękna dumna czasem dywagująca
Z uśmiechem odpowiadająca dzień dobry

Potem się smucimy bo już jej nie spotykamy
Wiemy że gdzieś tam już tylko w radiu słucha mszy
Wreszcie wychodzi do nas w treści klepsydry

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących